Hoe overleef ik december?

Hoe overleef ik december?

December! De maand die gezien mag worden als feestmaand, eetmaand en de ”ik-ga-een-beetje-dikker-worden-maand”. Eigenlijk is dit natuurlijk een beetje onzin. Voor ons Nederlanders heeft december 4 echte feestdagen. Sinterklaas, 2 kerstdagen en oud & nieuw. Als je alleen deze dagen iets extra’s eet en even minder streng oplet ga je echt niet veel zwaarder het nieuwe jaar in.

Helaas!
Maarrr, helaas is het niet zo simpel. December is de maand van de verleidingen. Je hoeft je hoofd maar naar links te draaien in de supermarkt en je wordt gebombardeerd met chocolade pepernoten. Draai je je hoofd naar rechts? Ligt daar vanaf september al de gevulde speculaas in de aanbieding! Kijk je droevig even naar beneden, zie je daar alsnog een bak staan met een doos van een of andere special edition chocolade kerstkrans.

Daarnaast schijnt iedereen het ook ineens nodig te vinden om bedrijfsborrels, familiefeestjes en weet ik veel wat allemaal te organiseren. In december, ja laten we alles in december doen!

 

Hoe ga jij dit nou overleven zonder rollend het nieuwe jaar in te gaan?

Ik geef je bij deze een paar tips:

 

Tip 1:

Deze gaat over alle verleidingen in de supermarkt. Koop ze gewoon niet! En ja dat is niet altijd even makkelijk, maar je zal er uiteindelijk echt blijer van worden. Denk aan de lange termijn happiness en niet aan de korte termijn. Je kunt ook met jezelf een datum afspreken vanaf of waarop je wel pepernoten of kerstkransjes mag kopen. Want die chocolade pepernoten zijn echt te verleidelijk, maar is het niet leuk om ze dan te bewaren tot het echt 5 december is of die surprise avond met vrienden die je gepland hebt?

 

Tip 2:

Kerst. Leuk, 2 of soms zelfs 3 dagen lang alleen maar eten. Bij mij in m’n familie gaat het in ieder geval wel zo. Kerstontbijt, wat lekkers bij de koffie en savonds een 3 of 4 gangen diner.

Natuurlijk mag je deze dagen gewoon genieten van het lekkers en gezellig meedoen met je familie. Maar bedenk je bij het 5e kerstkransje even of deze nou echt nog zo lekker is als die eerste. Geniet je er oprecht van? Prima, maar meestal is dat niet het geval en wordt het gewoon onbewust in het mondje gestopt.
Je kunt er ook voor kiezen om overdag tot aan het kerstdiner gewoon gezond te eten. Belangrijkste is dat je doet waar jij je echt goed bij voelt! Zoals ik al eerder zei, als je het alleen bij deze dagen laat ga je echt niet rollend het nieuwe jaar in.

 

Tip 3:

Zo komen we ook gelijk bij de laatste tip. De meeste van ons hebben wel een dag in de week dat we iets minder gezond eten, meestal de zaterdag of zondag. Zorg ervoor dat je sinterklaasavond, familiefeestje of bedrijfsborrel dan zo’n dag is. Misschien valt deze dag dan een keer niet in het weekend maar zo hou je wel een beetje de balans en hoef je niet alles af te zeggen. Want zeg nou eerlijk, jij wilt toch ook gewoon gezellig meedoen. Pak het de dag daarna weer op en voel je vooral niet schuldig. Je leeft maar 1 keer!