Recept: Courgetti a la Mardy

Nog geen idee wat je vanavond gaat eten?
Probeer eens courgetti! Courgetti a la Mardy

Wat heb je nodig voor 1 persoon?
1 courgette
50gr huttenkase
1/2 rode peper
1 teentje knoflook
Cherry tomaatjes
Kokosolie
100gr kipreepjes
Cayenne poeder
10gr pijnboompitten

& hoe ga je het maken?
Je begint met de courgette door de spirelli te halen, draaien draaien draaien tot heel de courgette er doorheen is. Wel 1 tip: breek afentoe het draaien even af, anders krijg je super lange slierten en dit eet een beetje ongemakkelijk. (Ja ik snijd mijn pasta ook, hollander)

Ondertussen kun je de pijnboompitten al een beetje opbakken. Dan ga je de kip kruiden met de cayenne, deze kun je dan in het zelfde pannetje bakken als de pijnboompitten met een beetje kokosolie. (Die pijnboompitten heb je er wel uitgehaald ondertussen natuurlijk). De tomaatjes voeg je aan de kip toe als deze bijna klaar is.

De courgetti heb ik heel eventjes gewokt (echt maar max 2 minuutjes) in een beetje kokosolie met knoflook(geperst) en chili peper(fijngesneden). Dit geeft een lekkere pittige smaak aan de anders best wel smaakloze sliertjes.
Na het wokken kun je de courgetti het beste eventjes afgieten, er komt best veel vocht vrij. Dit kun je eventueel ook oplossen door een beetje zout toe te voegen.
De huttenkase kun je er koud of warm op doen, net wat je lekker vind. Ik heb het even opgewarmd in de wok.

Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden, eet smakelijk!

Ohja ook fijn om te weten:
349 kcal, 11gr koolhydraten, 18gr vetten, 35gr eiwitten.